Sponsors en Partners van deze expeditie Nolet Distillery

Eerdere berichten

23 maart: Aankomst expeditieteam in Kathmandu

Aankomst expeditieteam in Kathmandu

Door: Miriam

Jawel, lezer, het is eindelijk zo ver: ons expeditieteam, inclusief bagage is compleet en veilig geland op de luchthaven van Kathmandu. Na de laatste stressvolle dagen van inpakken, de laatste mails en het overdragen van werk, zat het hele team zaterdagmiddag in het vliegtuig op weg naar de Himalaya.


Het was overigens ook een hectisch afscheid op de luchthaven. Op weg naar Schiphol kregen wij het bericht dat onze vlucht van 16:50 uur gecanceld was en dat we in plaats hiervan om 14:50 uur de lucht in moesten. Geen gezamenlijk afscheidsbakkie koffie met de uitzwaaiers dus, maar slechts een vluchtige kus en knuffel. Daarna in een hoog tempo door de douane, om net op tijd de vlucht te halen.

De landing op het vliegveld van Kathmandu gaf ons aan het eind nog een spannend moment, aangezien het vliegtuig een uur lang rondjes boven de stad heeft moeten cirkelen. Een te harde zijwind voor de enige landingsbaan die het vliegveld van Kathmandu kent, was de reden voor dit spreekwoordelijke ' rondjes vliegen om de kerk/tempel' . Net toen wij naar de piloot wilden lopen om het principe van brandstoftekort uit te leggen, werden wij in een hoog tempo retour naar onze stoel gedirigeerd en werd de lading ingezet. Door het wolkendek heen werd Kathmandu op het laatste moment zichtbaar, waarna onder luid applaus het vliegtuig op de landingbaan werd gezet. Buiten stond Chhuldim, onze agent in Kathmandu, klaar om het expeditieteam op te vangen.

Na een goede nachtrust, op een onderzoekende slaapwandeling van een expeditielid door de gangen van het hotel na, zaten wij 's morgens om 08:00 uur fris aan het ontbijt. Verder waren we gelukkig met het feit dat iedereen de eerste avond Nepali food goed heeft doorstaan. Het baantjes zwemmen in de swimmingpool in de tuin van het hotel bewaren we voor morgen, de stretchers aan de badrand bevielen echter goed.

In de aangename warmte van de ochtendzon vond het eerste overleg met Chhuldim plaats. In dit overleg werd duidelijk dat het de beklimming van de Shishapangma nu definitief van de baan is: De grens tussen Nepal en Tibet blijft hermetisch afgesloten voor buitenlanders. Dit klimseizoen zal er geen enkele expeditie doorgang vinden in Tibet. Het plan 'B' krijgt daarom steeds vastere vormen, waarover morgen meer op deze site.


Andere berichten


Meer nieuws