Sponsors en Partners van deze expeditie Nolet Distillery

Eerdere berichten

17 maart: Effe opnieuw overleggen

Effe opnieuw overleggen

Door: Katja

Afgelopen weekeinde kwamen we voor spoedberaad bij elkaar gezien de situatie in Tibet. Wat dit voor ons team gaat betekenen is nog niet goed in te schatten. Ons plan is om op 11 april via de weg vanuit Nepal (Kodari) de grens met Tibet (Zangmu) over te gaan. Vervolgens willen we met een omweg via Tingri richting Shisha Pangma rijden. We blijven honderden kilometers verwijderd van Lhasa. Maar om bij de berg te kunnen komen moeten we wel beschikken over een permit. Hoewel dit klimbewijs keurig op tijd (2 maanden voor vertrek) is aangevraagd, beschikken we nog steeds niet over dit noodzakelijke papiertje. Zoals geen van de Shisha-teams bevestiging heeft ontvangen vanuit de CTMA (Chinese Tibet Mountaineering Association) in Lhasa. Ondanks het feit dat ze vorige week nog te kennen hebben gegeven dat de Shisha Pangma expedities gewoon doorgang zullen vinden. Daarnaast is de grote vraag of we Tibet überhaupt binnen zullen komen.


We moeten een en ander maar op ons af laten komen. Op dit moment kunnen we niets anders doen. Chhuldim Sherpa van Mountain Experience is in ieder geval keihard voor ons aan het werk om zo snel mogelijk helderheid te geven. Ondertussen zitten wij ook niet stil. We realiseren ons dat er een kans bestaat dat wij de Shisha Pangma helemaal niet kunnen beklimmen. Voor dat geval is het handig een scenario B voor ogen te hebben. Afgelopen zaterdag zijn we het hierover eens geworden. Nee helaas, tipjes van de sluier lichten we niet op. We halen plan B pas uit de kast als dat nodig is. Wij hopen namelijk nog steeds dat we naar Shisha Pangma kunnen gaan, en wel zonder hordes 'overgelopen' klimmers. Maar onderstussen bereiden wij ons ook voor op het alternatief.
Het is allemaal vervelend, maar natuurlijk niets vergeleken bij de schrijnende situatie in Tibet zelf. Hoewel het voor ons alles betekent, praten wij slechts over het beklimmen van een berg. Het moge duidelijk zijn dat wij ons niet hoeven te vervelen de laatste week voor vertrek. Wij doen er alles aan om een fantastische beklimming mogelijk te maken.


Andere berichten


Meer nieuws