Sponsors en Partners van deze expeditie Nolet Distillery

Eerdere berichten

11 mei: Kamp drie opgezet op 6800 meter

Kamp drie opgezet op 6800 meter

Door: Menno, vanuit het basiskamp

Het klimteam heeft rond het middaguur een hoogte bereikt van 6800 meter. Net onder “northcol” hebben ze daar kamp drie opgezet. De etappe van kamp twee naar kamp drie voerde over glooiend gletsjerterrein. Eenvoudig “lopen”, maar gezien de hoogte uitputtend voor de lichamen.


Niels voelde zich vanmorgen niet helemaal goed en heeft –net als vorige keer in kamp twee- zijn ontbijt uitgespuugd. In de loop van de dag knapte hij gelukkig weer op. Helaas was toen Miriam niet helemaal lekker. De vrouwelijke ongemakken doen zich op hoogte gelden. Maar het valt allemaal binnen de marges van wat normaal is op een hoogte van 6800 meter. Daar lichte arbeid verrichten is al een uitputtingsslag. Katja lijkt nog niet helemaal hersteld van haar luchtweginfectie, maar Henk hoest minder dan de afgelopen weken. Lakpa en Nuru voelen zich allebei sterk.

Andere teams op de berg hebben ervoor gekozen om kamp drie op 6900 meter neer te zetten. Daar is echter maar beperkt plek, dus lieten de Hollanders hun oog vallen op de plek waar ook de Japanners hun tenten hebben staan. Voordeel van deze locatie, bijna op de col, is dat er duidend minder wind is en belangrijk ook: minder gevaar voor lawines. Morgen wordt bikkelen: dan moet een steile helling van ijs en rots worden overwonnen om op het topplateau te komen. Plan is om op 7400 meter kamp vier neer te zetten. Vandaar uit zal dan ijs en weder dienende om middernacht worden begonnen met de grote finale: het klimmen naar de top van de Manaslu!

Geluidsfragmenten (MP3)
Luister naar een fragment van het portofoonverkeer tussen Katja in kamp 3 en Menno in het basiskamp. En vervolgens de doorgifte van het weerbericht.

Bekijk de foto's


Andere berichten


Meer nieuws