Sponsors en Partners van deze expeditie Nolet Distillery

Eerdere berichten

11 april: Morgen vertrek richting basiskamp!

Morgen vertrek richting basiskamp!

Door: Menno

Hollandse appeltaart in Kathmandu. Dat kan alleen maar bij het Summit hotel zijn, het luxe onderkomen in de buitenwijk Lalitpur, dat twintig jaar geleden mede is opgericht door de huidige Nederlandse Consul Generaal in Nepal Cas de Stoppelaar. Wij slapen er niet (als Manaslu-expeditie verblijven we uiteraard in hotel Manaslu) maar op een van onze rustdagen in de hoofdstad, gaan we er wel even langs. Je moet het 'Holland House' toch een keer gezien hebben.


Vanwege de historie, de rustieke omgeving, het lekkere gebak, maar zeker ook omdat daar een echte espressomachine staat. Na het weken durende Nescafe-geweld, eindelijk echte versgemalen koffie!

We brengen korte bezoekjes aan culturele bezienswaardigheden, maar veel tijd om te 'luieren' hebben we niet. Zo vlak voor de echte start van de expeditie, moet er nog van alles geregeld worden. Naast de gezamenlijke hoofdtaak 'niet ziek worden' (en voor Niels 'weer beter worden') is eenieder van ons druk met de nodige dingetjes. Tijdens een bezoek aan Chhuldim –onze agent- zagen we dat alle gear (ook de noodmaterialen zoals gamov-bag, brancard en zuurstof) netjes geordend klaar staat voor verscheping naar de berg. Op de grote verkiezingsdag gisteren (die gelukkig vredig is verlopen) was alles dicht, maar vandaag zijn de voor ons belangrijkste winkels weer geopend. Nog de laatste etenswaren zijn ingekocht, een extra klimtouw is aangeschaft, alle accu's zijn opgeladen en onze persoonlijke tassen zijn herpakt. Als het goed is hebben we nu alles compleet en zullen we de komende acht weken - als we nagenoeg afgesloten zijn van support van buitenaf- geen enkele keer denken 'oh, eh, oeps, tsja, die ijsschroef had jij toch bij je ...?'

Er waren trouwens wat problemen met de laptops. Emails werden niet verstuurd, ondanks dat alle instellingen goed stonden. Of toch niet... Na interventie van onze webmaster Raymond Koome, werd laat in de nacht het euvel verholpen. Pfoeh! En vanmiddag komt op de valreep de afgevaardigde van Miss Hawley langs, de beroemde Reuters-correspondent die zich van alle expedities in Nepal op de hoogte laat houden. Daarna drinken we als team nog een laatste drankje in de relatieve luxe van de tuin van ons hotel.
Hopelijk gevolgd door een rustige slaap...

Morgenochtend vroeg om 6 uur vliegen we, inclusief zo'n 2000 kilo bagage, met een M-17 heli richting Samagoan. Vanaf dit dorp op 3600 meter lopen we 's middags -of wellicht de dag erna- naar het basiskamp, dat rond 4800 meter zal liggen. Hopelijk vinden we daar een stuk grasland, maar meest waarschijnlijk is dat we onze tenten in de sneeuw moeten neerzetten.

Volgens Mario Rindlisbacher, onze weerman in Zwitserland die ons elke twee dagen via de email een verwachting stuurt, heeft het namelijk rond de Manaslu licht gesneeuwd. Ook geen probleem natuurlijk, we zijn immers alpinisten en in de Himalaya. En dan, overmorgen, gaat -hehe eindelijk- het echte werk beginnen!


Andere berichten


Meer nieuws