Sponsors en Partners van deze expeditie Nolet Distillery

Eerdere berichten

1 april: Acclimatiseren is leuk

Acclimatiseren is leuk

Door: Katja

Acclimatiseren is leuk poneerde Menno gisteren in de lodge in Dingboche op 4350 meter. Onderweg naar de volgende bestemming is het elke dag genieten van het indrukwekkende landschap en de cultuur. Elke dag zetten we een stapje hoger om onze lichamen te laten wennen aan het verlaagde zuurstofniveau. Hierbij moeten we zorgen dat we zoveel mogelijk eten en slapen en we ons niet te gek veel inspannen. Juist dan acclimatiseren we het best. Het lukt maar net om Niels in toom te houden, want die ziet overal toppen waar hij zo snel mogelijk omhoog wil klimmen.


Iedereen voelt zich prima, al zijn de eerste Ibuprofens geslikt. Rudy nam zelfs een diamox, waarna zijn klachten (hoofdpijn, algeheel niet fit voelen) vrij snel verdwenen. Ook met de knieŽn van Niels, een zorgpunt vooraf, gaat het boven verwachting.

Dat de ontwikkelingen niet stil staan in dit gebied blijkt elke dag: sinds twee weken is er op 4350 meter een internetcafe, waarvan ik - voor een vermogen per minuut - dankbaar gebruik maak. Verder viel het scherpe oog van Menno gisteren op een snookercafe (het hoogste ter wereld?) waar wij gisterenavond in schemerverlichting met z'n allen een hilarisch partijtje speelden. Na de opmerking van Miriam dat de voetencreme van Weleda de huid van haar neus volledig geheeld heeft, steeg de stemming helemaal naar ongekende hoogte.

Kortom: wij vermaken ons hier opperbest. Planning voor de komende dagen: via Kala Pattar (het beroemde uitzichtspunt op 5600 m richting Everest) over de Cho La-pas (5400 m) naar Gokyo en daarna via de stille Renjo La-pas terug naar Namche en Lukla. Inmiddels staat onze vlucht geboekt op 9 april en is de planning om op 12 of 13 april richting ons doel, de berg Manaslu te vliegen. De formaliteiten met de permit verlopen naar volle tevredenheid dus nu nog hopen dat de verkiezingen op 10 april geen roet in het eten gaan gooien.

Tot zover. Volgend bericht vanuit Namche op 7 april.

Bekijk de foto's


Andere berichten


Meer nieuws