Sponsors en Partners van deze expeditie Nolet Distillery

14 april 2008


In deze nieuwsbrief

Aanloop met hindernissen

In haar boek Top inspiratie schreef Katja al dat er meerdere wegen naar de eindbestemming leiden. Dat er voor deze expeditie ook nog een flinke omweg naar het basiskamp nodig zou zijn had echter niemand van het team verwacht. In plaats van met de geplande helikopter is het team nu namelijk te voet onderweg naar het basiskamp.
Lees verder op de site


Morgen vertrek richting basiskamp!

Hollandse appeltaart in Kathmandu. Dat kan alleen maar bij het Summit hotel zijn, het luxe onderkomen in de buitenwijk Lalitpur, dat twintig jaar geleden mede is opgericht door de huidige Nederlandse Consul Generaal in Nepal Cas de Stoppelaar. Wij slapen er niet (als Manaslu-expeditie verblijven we uiteraard in hotel Manaslu) maar op een van onze rustdagen in de hoofdstad, gaan we er wel even langs. Je moet het 'Holland House' toch een keer gezien hebben.
Lees verder op de site


Terug in Kathmandu

We zijn vanmorgen goed en wel teruggekeerd in Kathmandu. Zoals jullie uit de eerdere berichten hebben kunnen opmaken hadden we een uitstekende trektocht in het Everest-gebied. We hebben maar liefst zeven nachten boven de 4000 meter doorgebracht en zijn drie maal boven de 5000 meter geweest.
Lees verder op de site


Retour in Namche (3440m)

Een dag eerder dan gepland is het expeditie team weer terug in Namche. In eerste instantie wilden we vanuit Gokyo (4750m) over de Renjo La pas (5300m) in twee dagen naar Namche terug lopen. Maar vanwege sneeuwhoeveelheden waar de kerstman nog jaloers op zou zijn, waren we vanochtend gedwongen de korte route terug te nemen naar Namche, achteraf bleek dit een goede keus, want het sneeuwt nu nog in Namche.
Lees verder op de site


Acclimatiseren is leuk

Acclimatiseren is leuk poneerde Menno gisteren in de lodge in Dingboche op 4350 meter. Onderweg naar de volgende bestemming is het elke dag genieten van het indrukwekkende landschap en de cultuur. Elke dag zetten we een stapje hoger om onze lichamen te laten wennen aan het verlaagde zuurstofniveau.
Lees verder op de site


Namche Bazaar, het Zermatt van de Himalaya

Het venijn zit m in de staart, bij de wandeltocht naar Namche Bazaar. Gisteren en het eerste stuk van vandaag liepen we steeds redelijk vlak, nu we het dorpje naderen moeten we onze bovenbeenspieren voor het eerst aanspreken om een steile klim te overwinnen. De zon schijnt fel en als de wind wegvalt loopt de temperatuur op tot al gauw 30 graden. Zweten dus! Maar daar zijn we niet vies van.
Lees verder op de site


Manaslu-formaliteiten in volle gang

Het is goed dat we de laatste anderhalve week een alternatief plan hebben uitgewerkt. Het blijkt onmogelijk om op dit moment -danwel binnen korte termijn- de grens met Tibet over te gaan, laat staan de Shisha Pangma te beklimmen. Hoewel we daar wel even goed van gebaald hebben, zijn we inmiddels klaar voor het alternatieve en niet minder aantrekkelijke avontuur: de Manaslu.
Lees verder op de siteMeer nieuws